CALA CARBÓ NO TÉ PREU

Plataforma per a la protecció de Cala Carbó. calacarbonotepreu@hotmail.com

SIGNATURES: 3235 ( final i entrega 20 de SETEMBRE )

Avui a diario de Mallorca article de Maria A.Crespí. Aquí vos deixam el comentari aclaridor que ens va enviar en Biel Perelló l'altre dia pels qui no l'hagin llegit. "ESTAT DEL TEMA I POSICIONAMENT DEL G.O.B"

calacarbo | 18 Juny, 2007 19:00

La urbanització dels costers de Cala Carbó és un tema ja recurrent que vé d'enrera, quan a l'any 2000 l'ajuntament de Pollença va procedir a la suspensió de llicències del sector de Cala Carbó amb la finalitat d'evitar la construcció de la urbanització projectada (40xalets aprox.) aquesta implicaria un alt impacte paisatgístic a la zona qu marca la visual cap a la serra del Cavall Bernat (el lloc afectat es veu molt a l' accedir a la Cala St.Vicenç i té un fort pendent que fa que qualsevol edificació provoqui un impacte paisatgístic espectacular). Amb actuacions com aquestes la Cala Sant Vicenç avançacap a la degradació turística de forma accelerada i la construcció i la construcció d'aquestes edificacions en seria la confirmació més absoluta. La zona té la clasificació de sòl urbà des del PGOU de 1990, i les actuacions que s'hi han realitzat responen a un tipus d'urbanisme agressiu, propi dels anys 60. De fet es de 1962 l'Ajuntament havia atorgat una dotzena de llicècies d'obres en aquest lloc. Al 1994 l'Ajuntament es va comprometre a iniciar la recepció de la urbanització. Al Pla Territorial de Mallorca es va adoptar la solució de traslladar l'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença. La batlia va manifestar que seva condició de zona humida. Aquest trasllat no és la solució, segurament no es podrà edificar a una part de l'Ullal per la més idònia al problema, la protecció de Cala Carbó no es pot fer amb la destrossa del que resta de l'Ullal !. El 26 d'Abril de 2007 la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca va declarar zona urbana Cala Carbó, en l'adaptació del PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana) al POOT (Pla d'Ordenació de l'Ofrta Turística), fet que deixa una via oberta a la creació d'una urbanització als costers de la cala. És per això que es va iniciar la campanya "Cala Carbó no té Preu" i la recollida de signatures sol.licitant a l'Ajuntament de Pollença i al Consell Insular de Mallorca que es garanteixi al PGOU, la imposibilitat de qualsevol nova construcció en tot el sector de Cala Carbó. A Pollença s'han manifestat clarament en contra de qualsevol actuació que impliqui noves edificacions als costers de Cala Carbó: els Amics de Cala Carbó, el PSM (que va presentar una esmena per a la seva protecció a la Comissió Balear de Medi Ambient que va ésser rebutjada pel PP i UM), Alternativa-EU-VERDS i el GOB (ja va iniciar accions al respecte al 2001). Una solució a aquest problema seria reclassificar l'urbanitzable i convertir-lo a sòl rústic, però aquesa suposaria indemnitzacions que algú hauria d'assumir (i és ben segur no ho pot fer amb recursos propis). Més informació a: "WWW.gobmallorca.com/comuni/com2007/070517.htm"

Comentaris

marga

cala carbo

marga | 23/05/2009, 15:48

si cala carbo es de todos,pagar vosotros las indennizaciones y los recibos de contribucion.....y vuestras propiedades privadas tambien de todos......

Plataforma Cala Carbó

Re: Avui a diario de Mallorca article de Maria A.Crespí. Aquí vos deixam el comentari aclaridor que ens va enviar en Biel Perelló l'altre dia pels qui no l'hagin llegit. "ESTAT DEL TEMA I POSICIONAMENT DEL G.O.B"

Plataforma Cala Carbó | 21/06/2007, 21:02

Actualment Medi Ambient és una àrea més per a explotar econòmicament i col.locar gent. Ja es ben hora de canviar el "xip".

Plataforma Cala Carbó

OBVIETAT

Plataforma Cala Carbó | 21/06/2007, 20:51

Obviament que, actualment, per sí sòls medi ambient no ferirà la maquinària que els alimenta i finància. Ens referiem a un estat polític ideal i sense presions. El comentari com tu dius, era una forma de presionar a n'aquesta gent.

Garci

Re: Avui a diario de Mallorca article de Maria A.Crespí. Aquí vos deixam el comentari aclaridor que ens va enviar en Biel Perelló l'altre dia pels qui no l'hagin llegit. "ESTAT DEL TEMA I POSICIONAMENT DEL G.O.B"

Garci | 21/06/2007, 18:27

Crec que tens molta fe en els polítics si penses que això ho arreglarà un regidor/a o un conseller/a. Sense pressió popular, mediàtica i desinterés econòmic no crec que cap polític ho pugui arreglar. Però pens que anem per bon camí. Ara feim pressió popular, també la premsa s'ha fet ressó...ara falta el desinterés económic lligat a diners per destinar. Aquest darrer punt per jo és el més complicat per aconseguir. Però el poble ho pot tot quan vol i això està en les nostres mans, ara cal informar i movilitzar, lo altre ja vendrà.

Plataforma Cala Carbó

Drets i deures ambientals

Plataforma Cala Carbó | 21/06/2007, 17:07

Esperem que la regidoria de medi ambient pollencina lluiti pel medi ambient pollencí. Si es permet tal desastre ecològic i paisatgístic ja ens podem replantejar el per qué d'aquestes regidories i conselleries, per molt que s'excusin en plans territorials, els que cobren per a salvaguardar el medi natural tenen el deure polític i moral de remoure i cercar totes les solucions possibles per a salvaguardar un espai tan pintoresc i en recessió del mediterrani insular.

Garci

Re: Avui a diario de Mallorca article de Maria A.Crespí. Aquí vos deixam el comentari aclaridor que ens va enviar en Biel Perelló l'altre dia pels qui no l'hagin llegit. "ESTAT DEL TEMA I POSICIONAMENT DEL G.O.B"

Garci | 20/06/2007, 21:40

Avui mirant reculls de diari sobre la dragonera, sobre l'autopista Inca-Palma, sobre és trenc... veig que només la movilització massiva de la ciutadania pot aturar les ànsies especuladores que tant fan al nostre entorn i per tant a nosaltres. Però també se que és molt difícil però que se pot conseguir. Una cosa que me fa reflexionar molt és la utilitat de l'acció directe. En el cas de la Dragonera la burocràcia se va intentar i de poc va servir, només l'ocupació i la sortida en premsa va fer que la gent prengués consciència, lo mateix va passar amb l'autopista l'any 1978. Ara potser som més conscients de la destrucció del nostre entorn, ho veig cada cop que algú signa sense pensar-s'ho ni un segon. Però no podem deixar de banda la possibilitat de fer campanyes més "cridaneres" per tal de crear més opinió i que al final tenguem una Cala Carbó lliure de ciment especulatiu i que la Cala torni a ser del poble, del que era i va deixar de ser no se sap quan per interessos especulatius contraris al bé comú.

Plataforma Cala Carbó

Re: Avui a diario de Mallorca article de Maria A.Crespí. Aquí vos deixam el comentari aclaridor que ens va enviar en Biel Perelló l'altre dia pels qui no l'hagin llegit. "ESTAT DEL TEMA I POSICIONAMENT DEL G.O.B"

Plataforma Cala Carbó | 19/06/2007, 18:17

Pagarem amb dobbers o amb recalificacions a altres indrets...?. No ho sabem, però amb la quantitat de gent que s'hi implica per a trobar una resolució satisfactòria pel paissatge St. Vicenter, creiem des de la plataforma que els nostres governants faran tot el possible per a salvaguardar la cala. I diem, creiem, no afirmem !!! Una llàstima que s'hagi retrassat durant tots aquests anys la canalització per a polítiques econòmiques menys destructives i més amb la facilitat que comporta ésser un lloc que viu del turisme. La inèrcia que duim és molt mala d'aturar i ara encara que ens dediquéssim a la rehabilitació d'habitatges, tal volta no seria suficient i s'hauria de consumir territori fins que la inèrcia del passat mimvàs. Esperem que el Transatlàntic destructiu comenci a maniobrar per al canvi de rumb. Gràcies a tots els que ens han signat, ens signen i a tots els que ens signaran.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb