CALA CARBÓ NO TÉ PREU

Plataforma per a la protecció de Cala Carbó. calacarbonotepreu@hotmail.com

SIGNATURES: 3235 ( final i entrega 20 de SETEMBRE )

Plataforma per a salvar Cala Carbó

calacarbo | 16 Juny, 2007 06:33

Gràcies per visitar aquest blog, la plataforma pollencina per a la protecció de CALA CARBÓ espera les vostres aportacions i comentaris que ens ajudin a que les institucions insulars facin tot lo possible per a salvaguardar aquest indret meravellós de la Tramuntana. Pròximament anirem afegint articles i activitats. També penjarem la fulla per a les signatures per si voleu baixar-la.

Comentaris

Xisco

Telèfon

Xisco | 12/07/2007, 08:26

Hey, ja he parlat amb un responsable de Pro Camins Oberts i Públics. Gràcies. Es xerrarà d'això, en teoria, dissabte, de 14 05 a 14,30 hores.

garci

Re: Plataforma per a salvar Cala Carbó

garci | 11/07/2007, 17:52

Hola Xisco. Crec que podries posar-te en contacte al mail i allà te donam un telefon. Jo no gestion el mail, però segur que te respondran ràpid. I sinó pj_garci@yahoo.es

Xisco

teléfon de contacte

Xisco | 11/07/2007, 10:31

Hola, som de Radio Mallorca Cadena Ser, i esteïm interessats en xerrar amb cualque representant o membres de la plataforma per que mos expliqui un poc més la marxa de dissabte. Vos estaria molt agraït que ens donèssiu un telèfon de contacte.

Moltes gràcies

Plataforma Cala Carbó

En Toni també NO TÉ PREU

Plataforma Cala Carbó | 18/06/2007, 19:32

Toni esperam la teva signatura !!!, hi ha temps fins passat l'Estiu. La plataforma també està contenta de trobar gent que viu a l'exterior i es preocupa per la degradació contínua del paissatge i natura de la nostra illa. Només pensant com penses ja fas molt. Envians el teu correu a calacarbonotepreu@hotmail.com i t'enviarem la fulla per a la recollida de signatures, millor si són persones empadronades a municipis de l'estat espanyol, ja que a lo millor en Zapatero ens donarà una ma, ja ho veurem ???.

Toni

Anam enrrera vers d'endavant! pareix mentida..

Toni | 18/06/2007, 18:27

Poc més se podrà esperar del nostre poble si se consent tal aberració... encara m'estic recuperant de la noticia!!!

Quan entendrem d'una vegada la importància de preservar un lloc com Cala Carbó? un lloc de fàcil accessibilitat, i tot i així preservant la seva essència... ja no en queden d'aquests.

Personalment me tallaran les ales si hi construeixen res més! i crec que molta gent de Pollença (inclús de fora) se sent d'alguna manera identificada amb Cala Carbó. Si evites mirar el que ja hi ha edificat, i passar per sobre amb el pensament, pots arribar a percebre tota la bellesa que encara conserva (per sobre i per sota de l'aigua)... qualsevol excés de més, i tot desapareixeria!

Estic content de saber que hi ha algú més que pensa com jo i que no només se limita a pensar, sino que actua.
Menys pensar amb la butxaca i més sentit comú!

Ànims!

No som a Mallorca, però si puc ajudar amb el que sigui...

xavier

hi ha futur

xavier | 17/06/2007, 22:39

tot va vent en popa anam recollint bastantes firmes, amb l'esforç de tots aconseguirem protegir aquest indret.

GArci

Re: Plataforma per a salvar Cala Carbó

GArci | 17/06/2007, 19:51

Molt aclaridor el comentari, Biel. Podries haver-lo fet article, que tots sabem el que costa escriure articles. Igual encara el pots posar com a article.
Salut i endavant!

Biel

Estat del tema i posicionament del GOB

Biel | 17/06/2007, 11:16

La urbanització dels costers de Cala Carbó és un tema ja recurrent que ve d'enrera, quan a l'any 2000 l'Ajuntament de Pollença va procedir a la
suspensió de llicències del Sector de Cala Carbó, amb la finaliat d'evitar la construcció de la urbanització projectada (40 xalets aprox.) aquesta
implicaria un alt impacte paisatgístic a la zona que marca la visual cap a
la Serra del Cavall Bernat (el lloc afectat es veu molt a l'accedir a la Cala
St. Vicenç i té un fort pendent que fa que qualsevol edificació provoqui un impacte paisatgístic espectacular). Amb actuacions com aquestes la Cala Sant Vicenç avança cap a la degradació turística de forma accelerada i la
construcció d'aquestes edificacions en seria la confirmació més absoluta.

La zona té la classificació de sòl urbà des del PGOU de 1990,i les actuacions que s'hi han realitzat responen a un tipus d'urbanisme agressiu, propi dels anys 60. De fet des de 1962 l'Ajuntament havia atorgat una dotzena de llicències d'obres en aquest lloc. Al 1994 l'Ajuntament es va
comprometre a iniciar la recepció de la urbanització.

Al Pla Territorial de Mallorca es va adoptar la solució de traslladar
l'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença. La batlia va manifestar que seva condició de zona humida. Segurament aquest trasllat no és la solució segurament no es podrà edificar a una part de l'Ullal per la mes idònia al problema, la protecció de Cala Carbó no es pot fer amb la destrossa del que resta de l'Ullal !.

El 26 de Abril de 2007 la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca va declarar zona urbana Cala Carbó, en l'adaptació del PGOU (Pla
General d'Ordenació Urbana) al POOT (Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística), fet que deixa una via oberta a la creació d'una urbanització als costers de la cala. Es per això que es va iniciar la campanya "Cala Carbó no té Preu" i la recollida de signatures sol·licitant a l'Ajuntament de Pollença i al Consell Insular de Mallorca que es garanteixi al PGOU, la impossibilitat de qualsevol nova construcció en tot el sector de Cala Carbó.

A Pollença, s'han manifestat clarament en contra de qualsevol actuació que impliqui noves edificacions als Costers de Cala Carbó: els Amics de Cala Carbó, el PSM (que va presentar una esmena pera la seva protecció a la Comissió Balear de Medi Ambient que va ésser rebutjada pel PP i UM),
Alternativa-Esquerra-Unida/Els Verds i el GOB (que ja al 2001 va iniciar accions al respecte )
Teniu mes informació de la tasca del GOB sobre Cala Carbó d'ençà el 2001 a:

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2001/010111.html

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2001/010115.html

Una solució a aquest problema seria reclassificar l'urbanitzable i convertir-lo a sol rústic, però aquesta suposaria indemnitzacions que algú hauria d'assumir (i és ben segur que l'Ajuntament no ho pot fer amb recursos propis).

La proposta del GOB a nivell de l'illa pel que fa a aquesta i altres actuacions la teniu a:

http://www.gobmallorca.com/comuni/com2007/070517.htm

Pepe

Enhorabona

Pepe | 17/06/2007, 09:39

Enhorabona per vostra iniciativa, entre tots podem, contau totalment amb nostre suport i ajuda.

Plataforma Cala Carbó

Re: Plataforma per a salvar Cala Carbó

Plataforma Cala Carbó | 16/06/2007, 23:54

Moltes gràcies Miquel, Garci i Xesca per el vostre suport, esperam que aquest Blog serveixi per a canalitzar en positiu la resolució final. Si la societat s'implica i els nostres governants estan per la "labor", només serà una qüestió monetària, i tots sabem que CALA CARBÓ NO TÈ PREU, mem si en Zapatero ens ajuda per a la recolecta. Salutacions a tots els companys que s'estimen més l'illa que els dobbers.

Xesca

Re: Plataforma per a salvar Cala Carbó

Xesca | 16/06/2007, 23:44

Enhorabona pel blog, a veure si entre tots ho aconseguim. Jo també he firmat i tenc una fulla mitj emplenada, ja vos la faré arrivar, supos-ho que l'ompliré ben aviat.

Garci

Re: Plataforma per a salvar Cala Carbó

Garci | 16/06/2007, 17:49

Hola companys. Ara a mourer-se i recollir firmes. Jo ja en tenc unes 150!!!
Endavant!!!!

Miquel

Re: Plataforma per a salvar Cala Carbó

Miquel | 16/06/2007, 11:05

Me pareix increible que encara estiguem amb aquestes històries amb el poc territori costaner que ens queda. Contau amb mi per a la signatura

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb