CALA CARBÓ NO TÉ PREU

Plataforma per a la protecció de Cala Carbó. calacarbonotepreu@hotmail.com

SIGNATURES: 3235 ( final i entrega 20 de SETEMBRE )

Excursió d'ahir Dissabte. (petit comentari)

calacarbo | 15 Juliol, 2007 15:25

Una excursió amb ressaca de la bona, i sense preu. A les 17 hores d’ahir dissabte 14 de Juliol i amb un bon baté de sol, molts pollencins resacosos desprès d’un vespre de festa on s’elegiren els càrrec pel simulacre de moros i cristians (festa per excel•lència de Pollença), molts joves i no tant joves,(prop de dos-cents) s’encaminaren pel coll de Síller per reivindicar un pas clar i obert , a més de per la protecció de Cala Carbó, la convocatòria de la Plataforma pro camins públics i de la plataforma Cala Carbó no té preu tingué el regust de les coses fetes gratuïtament, però fetes amb el cor. Les cares de ressaca es giraven cap una cara de esperança al caminar pel coll de Síller i enfilaven la part més baixa del Cavall Bernat, arribat a una explanada que deixa la marca d’una urbanització que va estar a punt de ser i que no hauria de ser mai començarem el descens, la gent s’anava atracant a la cala, els membres de Iniciativa Ciutadana per Pollença, Maulets, plataformes, persones a títol individual i representants polítics presents pogueren desprès de suar amb la caminada, nedar a les fresques aigües de la cala que en la seva bellesa reclama prou destrucció al nostre litoral. La plataforma pro camins públics seguirà demanant el dret de pas a aquests indrets privilegiats i donada la gran documentació que corrobora que es tanquen camins públics, o farà reclamant que es respecti la legalitat vigent a tots els camins públics de Pollença i a tot Mallorca. La Plataforma Cala Carbó no té preu demana una solució definitiva en la protecció dels costers de la cala. La feina feta sense més recompensa que la lluita per protecció de la riquesa natural de Mallorca, té tan bon gust que va fer llevar la ressaca als que la nit abans s’havien excedit amb el mesclat. La excursió de ahir vol recordar a les persones que han de gestionar el nostre desenvolupament territorial que el nostre entorn pot millorar la nostra qualitat de vida lligada a la possibilitat de recórrer els nostres indrets sense trobar obstacles, camins públics tancats, destrucció de costers sense cap sentit... Aquesta nova legislatura també s’hauria de espaiar la ressaca de alguns anys de desenvolupament incontrolat de la millor manera possible, amb la protecció dels nostres paratges, amb la promoció de rutes amb un alt valor paisatgístic (no amb el seu tancament), amb un esforç per fer de la sostenibilitat la bandera de la seva gestió. Aquest és el Dragut a vèncer, i en Joan Mas és tot aquell que desafiant la ressaca i desafiant el sol diu que ja n’hi ha prou de destrucció i que la nostre terra mereix més bon tracte per part dels seus, salut i molts anys.

DISSABTE dia 14 a les 17 hores. La rissaga de La FESTA POLLENCINA a CALA CARBÓ. Vos hi esperam a tots !!. La Cala necessita de l'amor dels moros i dels cristians per a la seva salvaguarda !!.

calacarbo | 08 Juliol, 2007 18:42

ELS MÉS VALENTS VENDRAN A PEU PER SÍLLER CONJUNTAMENT AMB LA "PLATAFORMA PRO-CAMINS PÚBLICS I OBERTS" . Sortida d'HÀBITAT a les 17 h.

Llençols d'amor per la Cala

"LLENÇOLS D'AMOR PER LA CALA"

Llençolsd¡amor per Cala Carbó

Els que hem signat, els que no hem pogut signar i els que no hem signat perquè no ens han ensenyat a estimar l'entorn que ens envolta, formam part de la PLATAFORMA CALACARBÓNOTÉPREU. Llegiu la reflexió magnífica d'una de les nostres veus més implicades:

calacarbo | 04 Juliol, 2007 13:56

Cala Carbó és un espai màgic que pertany a tots els pollencins i a totes les persones que alguna vegada han gaudit de les seves aigües i de les seves roques.

Per ser un espai que consideram públic però en mans privades i que en un moment o altre podran especular amb la seva bellesa robant-nos part de l'encant de la nostra caleta, pensam que argumentant un interés públic i un greu atemptat paisatgístic i ecològic, Cala Carbó ha de ser retornda al poble, ésa dir s'ha de considerar sòl no urbanitzable o amb urbanització 0.

Hem de peservar un lloc que essent patrimoni del poble, no pot ser destruït per uns particulars en benefici propi però en detriment del bé comú. No pot ser venut com a producte del capital, com a bé privat, ja que ens pertany a tots.

En aquest tema ens hi jugam el futur. Podem triar entre un futur net i més o manco verge (tenint en conte que ja hi ha molt destruït) o un futur on no quedi un pam de terreny salvatge i bonic al que visitar. És tan senzill com fer-s la pregunta:- Qui voldrà veir a una illa petita envoltada d'una mar contaminada i una terra del tot deteriorada per tanta i tanta costrucció desmesurada?.

Com deia el futur és del poble i cap capital pot jugar i especular amb ell, perquè no és seu. El futur no és tangible ni mesurable però sí se pot fer malbé, i això ho hem d'evitar començant per Cala Carbó i acabant per Andratx, Calvià ,Síria, Mèxic o la Xina. El món al ser un conjunt únic i de tots, l'hem de preservar entre tots i per tot. Cala Carbó ni tan sols surt al mapa però com deia "Arundathi Roy":

----CAP OBJECTIU ÉS MASSA PETIT CAP VICTÒRIA MASSA INSIGNIFICANT-----

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb