CALA CARBÓ NO TÉ PREU

Plataforma per a la protecció de Cala Carbó. calacarbonotepreu@hotmail.com

SIGNATURES: 3235 ( final i entrega 20 de SETEMBRE )

Motius i Raons per a la Protecció

calacarbo | 24 Juny, 2007 22:08

......................................, ..., ..., ..., ..., pel seu vaixell a l'horitzó, per "la" olor a sal, perquè hi neix i mor el Sol, per la Pollença antiga, perquè jo l'estim, per la força de les tempestes, pel vent que pentina el càrritx, per "la" olor a àmfora, perquè tu l'estimes, per "la" olor a naufragi, per la Mediterrània, pels bocs orats, perquè és salvatge, per l'estopeig a la tenassa, pel renou d'ona, perquè ell l'estima, per les balenes llunyanes, per la Pollença futura, pels enamorats, perquè nosaltres l'estimam, per la milana, pels qui encara no l'han vista, pels qui no l'han sentida, per les pollencines, pels qui encara no s'estimen, pel Cavall Bernat, per na Blanca i en Tomir, pel turista, pels mariners, per la seva bellesa, per la Tramuntana, perquè el ciment no aturi els sons de les xeremies de montanya, perquè vosaltres l'estimau, pels qui sí estimen Mallorca, perquè ells l'estimen, pels qui encara no estimen la Natura i l'estimaran, per simple amor a una terra que ens ho ha donat tot i no li ho hem agraït, ..., ..., ..., ..., .....................................perquè de xalets en tenim molts i de Cala Carbó només en tenim una.

AVUI 24 DE JUNY PRIMERA SORTIDA A LA PLAÇA DE POLLENÇA PER A INFORMAR I RECOLLIR SIGNATURES. ESPERAM LA COL.LABORACIÓ DE PROPIS I ESTRANYS . AGRAïM A TOTA AQUESTA GENT QUE ALTRUISTAMENT COL.LABORA I LLUITA ACTIVAMENT PER A LA MALLORCA SOSTENIBLE DEL FUTUR. GRÀCIES MIL A TOTS ELS DE LA PLATAFORMA I SIMPATITZANTS.

calacarbo | 24 Juny, 2007 00:05

Fotografia de Toni Salas Que les errades del passat no ens condicionin la Mallorca del futur.

Convocatòria 14 de Juliol.

calacarbo | 22 Juny, 2007 21:16

EXCURSIÓ DEL "MOLL" A CALA CARBÓ PEL COLL DE SÍLLER. VINE A REIVINDICAR UN ITINERARI CLAR I OBERT, I PER LA PROTECCIÓ DE CALA CARBÓ. DISSABTE 14 DE JULIOL. TROBADA A LES 17 HORES A LA ROTONDA DE GOTMAR (DAVANT HABITAT)- ES RECOMANA DUIR PA,TALECA I BANYADORS.

BAIXAU-VOS LA FULLA PER A LA RECOLLIDA DE SIGNATURES

calacarbo | 21 Juny, 2007 17:48

signacalacarbo.doc Aquest document sempre estarà disponible dins l'aplicació "ÀLBUMS" del nostre Blog. Gràcies a tots els que s'ho davallin. Quan el tengueu omplert posau-vos en contacte amb nosaltres, via BLOG o MSN.

Avui a diario de Mallorca article de Maria A.Crespí. Aquí vos deixam el comentari aclaridor que ens va enviar en Biel Perelló l'altre dia pels qui no l'hagin llegit. "ESTAT DEL TEMA I POSICIONAMENT DEL G.O.B"

calacarbo | 18 Juny, 2007 19:00

La urbanització dels costers de Cala Carbó és un tema ja recurrent que vé d'enrera, quan a l'any 2000 l'ajuntament de Pollença va procedir a la suspensió de llicències del sector de Cala Carbó amb la finalitat d'evitar la construcció de la urbanització projectada (40xalets aprox.) aquesta implicaria un alt impacte paisatgístic a la zona qu marca la visual cap a la serra del Cavall Bernat (el lloc afectat es veu molt a l' accedir a la Cala St.Vicenç i té un fort pendent que fa que qualsevol edificació provoqui un impacte paisatgístic espectacular). Amb actuacions com aquestes la Cala Sant Vicenç avançacap a la degradació turística de forma accelerada i la construcció i la construcció d'aquestes edificacions en seria la confirmació més absoluta. La zona té la clasificació de sòl urbà des del PGOU de 1990, i les actuacions que s'hi han realitzat responen a un tipus d'urbanisme agressiu, propi dels anys 60. De fet es de 1962 l'Ajuntament havia atorgat una dotzena de llicècies d'obres en aquest lloc. Al 1994 l'Ajuntament es va comprometre a iniciar la recepció de la urbanització. Al Pla Territorial de Mallorca es va adoptar la solució de traslladar l'edificabilitat a l'Ullal del Port de Pollença. La batlia va manifestar que seva condició de zona humida. Aquest trasllat no és la solució, segurament no es podrà edificar a una part de l'Ullal per la més idònia al problema, la protecció de Cala Carbó no es pot fer amb la destrossa del que resta de l'Ullal !. El 26 d'Abril de 2007 la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca va declarar zona urbana Cala Carbó, en l'adaptació del PGOU (Pla General d'Ordenació Urbana) al POOT (Pla d'Ordenació de l'Ofrta Turística), fet que deixa una via oberta a la creació d'una urbanització als costers de la cala. És per això que es va iniciar la campanya "Cala Carbó no té Preu" i la recollida de signatures sol.licitant a l'Ajuntament de Pollença i al Consell Insular de Mallorca que es garanteixi al PGOU, la imposibilitat de qualsevol nova construcció en tot el sector de Cala Carbó. A Pollença s'han manifestat clarament en contra de qualsevol actuació que impliqui noves edificacions als costers de Cala Carbó: els Amics de Cala Carbó, el PSM (que va presentar una esmena per a la seva protecció a la Comissió Balear de Medi Ambient que va ésser rebutjada pel PP i UM), Alternativa-EU-VERDS i el GOB (ja va iniciar accions al respecte al 2001). Una solució a aquest problema seria reclassificar l'urbanitzable i convertir-lo a sòl rústic, però aquesa suposaria indemnitzacions que algú hauria d'assumir (i és ben segur no ho pot fer amb recursos propis). Més informació a: "WWW.gobmallorca.com/comuni/com2007/070517.htm"

UTOPIA O PASSAT DEL PRESENT FUTUR

calacarbo | 17 Juny, 2007 16:51

Donam les gràcies a ne'n Biel Perelló per la seva col.laboració. Aquí vos deixam dues fotografies que ens ha enviat per a que vegeu l'aberració que es va permetre en aquells anys del BOUM! immobiliari i la bellesa de la qual ens han privat. No sabem com acabarà la història de Cala Carbó, només sabem com ha començat. Ens agradaria que si l'estat espanyol ens ajuda econòmicament per a la resolució final, també es tingués en compta la possibilitat de rehabilitar tota la costa, sempre d'acord amb els propietaris i sense crispació. UTOPIA O PASSAT DEL PRESENT FUTUR...? Fotografia actual de Cala Carbó Fotografia utòpica? de Cala Carbó Fotofrafia ...utòpica? de la cala.

Plataforma per a salvar Cala Carbó

calacarbo | 16 Juny, 2007 06:33

Gràcies per visitar aquest blog, la plataforma pollencina per a la protecció de CALA CARBÓ espera les vostres aportacions i comentaris que ens ajudin a que les institucions insulars facin tot lo possible per a salvaguardar aquest indret meravellós de la Tramuntana. Pròximament anirem afegint articles i activitats. També penjarem la fulla per a les signatures per si voleu baixar-la.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb